en-Egy jó matek magántanár

27/09/2018

Matematika magántanár elképzelése:

Az iskolai évek alatt, gyakran elképzeltük, hogy milyen lenne az, ha egy olyan matematika (magán)tanár oktatna minket, amilyen a fejünkben létezik.

Szerettük volna, ha a tanár nem kiabál velünk, nem aláz meg minket az órákon és a saját ütemünkre alapozva tanítja meg egyenként a tananyagot.

Sajnos elég korán rá kellett ébrednünk, hogy ez nem lehetséges, legalább is iskola körülmények között.

Viszont egy jó matematika magántanárral Hawaai lehet az élet az iskolában. Ugyanis van időnk átvenni a tananyagot lépésről lépésre, kitérve a miértekre miközben játszunk és nevetünk az órákon. Tehát jól érezzük magunkat miközben tanulnuk. Sokan nem tudják elképzelni, hogy milyen is az. Pedig létezik.

Egy matek magántanár, aki nem elnyom, hanem felemel, nem kényszerít, hanem szárnyakat ad. Aki nem tapos, nem aláz és még is haladunk az anyaggal.

Egy matek magántanár, aki nem halagatja el előled a tudást. Aki figyel a teljesítményedre és meg is duplázza azt.

Egy matek magántanár, aki nem csak matekot tanít, hanem a lelkedet is.

Akivel egy élmény a matematika óra, egyszerű személyre szabott tanítási technikákkal.

Persze most azt gondolod, nem létezik ilyen ember! De elmondom, hogy igen!

Úgy hívják, hogy: Herbály Attila, aki egy matematikus

25 év kutatási munkát fektetett be azért, hogy neked könnyű legyen a tanulás.

A legnehezebb matek példákat mondja el neked akár óvodás szinten is.

Rendet rak az életedben úgy, hogy közben észre sem veszed. Hiszen a matek nem csak a számokról szól, hanem az életről is. Mindenhol jelen van.

Olyan matematikai tudást ad át neked, amely egyedülálló a világon.

És nem csak egyszer tudod felhasználni, hanem örökké.

Megéri nem? Ismersz olyan magántanárt, a világon, aki pontosan ilyen tudással rendelkezik? Mert én nem.

Szóval ha matek, akkor Herbály Attila Matematikus, Matematika magántanár, matematika korrepetítor.


Egy profi matek magántanár:


Egy profi matek magántanár kimagasló példát ad, egy olyan újszerű világot tár az emberség elé a tudásban, amelyet egy diák soha sem felejt el. De milyen is egy igazán profi matek magántanár? 


Egy profi matek magántanár már elfogadta saját magát. Egész életével tanít. Egy profi matek magántanár nem zárkózik el a tanítványaitól. Egy profi matek magántanár szemléletet ad, az ismeretek összefüggéseit, az ismerethálózat felépítését és működését mutatja meg. Egy profi matek magántanár koherens, integráns és hiteles. 


Egy profi matek magántanár a diákkal együtt tanul. Mindenben a jót, a pozitívat, az értéket keresi. Egy profi matek magántanár dicsér és nem szid.  Egy profi matek magántanár nemcsak matekot oktat hanem, hanem életre is nevel . 

Egy profi matek magántanár elfogadja saját magát. Egy profi matek magántanár elismeri és elfogadja a hibáit. Nem veszi észre a saját hibáit a diákjaiban. Bízik magában. Egy profi matek magántanár tudja a miérteket és pontosan ez miatt sikeres.

Szerintem egy profi matek magántanár személyes. Egy profi matek magántanár egész életével tanít és nevel. Egy profi matek magántanár élete egy nyitott könyv. Egy profi matek magántanár egy beszélgetésben minimum annyit ad át, mint amennyit a diáktól mély bizalommal megkapott. Csak ezzel érheti el, hogy a diák biztonságban érezze magát. Így lesz egy profi matek magántaná példa. Nem azért, mert egy profi matek magántanár véletlen és nem hibázó személy. Hanem azért, mert egy profi matek magántanár nyíltan felvállalja a hibáit, szembenéz velük, elfogadja és azok javítására törekszik. Pontosan ez anyitottság adja meg egy profi matek magántanár hitelét.


Egy profi matek magántanár hitelét a szakmai hitele teremti meg. Nemcsak a tanított metódusokat tudja, hanem ismeri, és érti az összefüggéseket is. Egy profi matek magántanár tanár térképet ad a diák kezébe azzal, hogy a tudás lényegét kiemelje. Van ideje szelektálni és megmutatni, hogy mely utak fontosak. Egy profi matek magántanár a metódushálózat felépítésével nemcsak azok megértését és alkalmazását segíti, hanem egy eszközt is ad a diák kezébe, hogy eldöntse,melyik út az, amely segít elérni a célt.


Egy profi matek magántanár tulajdonságai, döntései, választásai tervezettek. Egy profi matek magántanár következetes és kiszámítható. Nincs az életében összeférhetetlenség. Saját magát és minden diákját ugyanazzal a mértékkel méri.


Egy profi matek magántanár nyitott és a diákkal együtt gondolkodik. A matek magántanár mintáját megismeri a diák, a tanár a diákét, és kölcsönösen tanulnak egymástól. Egy profi matek magántanár elismeri a hibáit, és hiányosságait. Világos az értékrendje. Elfogadta már magát, így a hiba beismerése nem von le az önértékeléséből. Egy profi matek magántanár keresi és teremti azokat az alkalmakat, amelyekben a tanulási folyamat fő eleme a diák, aki új ismereteket, új szempontokat hoz a kölcsönös fejlődésében. 


Egy profi matek magántanárnak érzéke van a különleges emberekre. Nem fél tőlük, hanem segíti őket. Nem zavarja, zárja vagy rekeszti ki a különlegeseket, hanem megfigyeli, fejleszti és kivételes csodának tartja őket. Egy profi matek magántanárnak a tehetség nem jelent kihívást. Egy profi matek magántanár mindig nyitott arra, hogy az egyediségnek olyan egyedi tanulási metódust találjon ki, amely csak is az adott diákra szabott.

Egy profi matek magántanár mindenben a jót, a pozitívat, az értéket keresi. Ezzel olyan energiákat szabadít fel, amelyekről diákjai és a szülők eddig csak álmodtak. Egy profi matek magántanár jól magyaráz. Kifogyhatatlan kreativitásban, megtalálja azt a példát, ami kiemelhető, fejleszthető. Egy profi matek magántanár ezzel ad mintát tanulóinak, hogy az élet legnehezebb szakasziban hogyan őrizzék meg az egyéniségüket.

Egy profi matek magántanár nyitott és együttműködő. Egy profi matek magántanár diákjainak új utakat nyit. Egy profi matek magántanár minden lépésével tapasztalatot ad.
Egy profi matek magántanár hiteles értékmintátnyújt, következetes, folyamatosan a jót keresi, a szeretet állandóságát teremti meg a környezetében. Azzal, hogy egy profi matek magántanár a tanulóit tanulásra készteti, az egy egészen új bizalomteli kapcsolatot jelképez. E kettősségel válik egy profi matek magántanár kulturálisan domináns személyiséggé, aki formálja a köré szerveződők közösségét.
Egy profi matek magántanár egyszerre apa, akinek szeretete teljesítés feltételéhez kötött és mindig újat mutat. Ugyanakkor egy profi matek magántanár egyben anya is, aki elfogadó, szeretete feltétel nélküli, aki megnyugtat és vigaszt ad. 
Tehát ilyen egy profi matek magántanár! :-)