en-Miért fontos a nyári matematika oktatás?

24/02/2019

Miért fontos, hogy nyáron is szinten tartsuk a matematika tudásunkat?


Általában június közepén véget ér az iskola.

Mi történik ekkor: minden diák a szekrény legmélyére dobálja be a matematika és egyéb tankönyveket. Látni se akarja. Az egész éves stressz végre feloldódik és Önmaga lehet. Táborozik, nyaralni megy a családjával, barátaival... és nem törődik sem matematika, sem pedig más tantárgyakkal. Általában július végéig tart ez a szakasz. Ám mikor beköszönt az augusztus, elkezdődik egyfajta pánik. Például milyen matek füzetet vegyek, van e jól fogó tollam, elveszett a körzőm, eltört a vonalzóm...stb. Aztán a szülő is végre észbe kap a nyaralások, hetvégi programok: "elolvastál minden kötelező olvasmányt? , gyakoroltál matekot? , milyen a nyelvtudásod?"...stb. 1 hónap alatt akarnak megoldani minden problémát, pótolni minden hiánnyoságot, pedig ez szinte lehetetlen. Egy tanuló matematikai képességét iskola idő közben fejleszteni nem lehet, néha még a matek órai tananyag is alig ragad meg.

Éppen ezért erre a fejlesztérse megfeleló a nyári időszak, melynek előnyei:

-Nem kell 7-8 másik tantárgyra figyelni, csak egyre.

-Az egész éves anyagot át tudjuk venni és pótolni a kimaradt matematikai hiányosságokat, hiszen ezek később fontosak lesznek. Tudunk tovább haladni, egyéni képességeket fejleszteni. Feloldhatjuk a matematikától való félelmet, hiszen a matek nem nehéz, csak úgy tanítják, hogy az legyen.

-Megszeretheted a matekot.

-Megértheted végre a számodra kérdőjeles matematikai példákat.

-Játékosan, nevetve fejlődhetsz, tanulhatsz.

-Augusztusban nem kell kapkodnod, mindent érteni fogsz matekból.

-A szeptemberi iskola kezdési matekdolgozatok jól fognak sikerülni, így megmented magad a rossz matek jegyektől idejében.

-Végre elhiszed magadról, hogy okos vagy.

-Ha nyáron matekozol következő tanévben sokkal több szabadidőd lesz.

-Következő tanévben Te lehetsz a legjobb matekos az osztályban.

Tehát láthatjuk mennyivel jobb, ha nyáron is matekozunk és nem kell tanév közben elvesznünk a rengeteg tantárgy között. Kezdjük jól a tanévet!