en-Te hogyan tanulsz? (matekot...)

15/08/2018

Egy olyan problémát szeretnék górcső alá venni, amely a mindennapjaink része. Alattomosan bekúszik hétköznapi életünkbe, és lassan teljesen rábízzuk magunkat. Olykor persze megkönnyíti életünket, mert gyors, és az élet különböző területein is megállja a helyét, de nem minden területen. És ez a legfontosabb. Az internetes programok adta lehetőségekről beszélek. 

Egyre veszedelmesebben terjed az interneten egy, a gyerekekre veszélyes metódus: "Ha rossz a gyereked matekból, vagy bármi másból, ültesd le a gép elé, és egy számítógépes program előtt majd megtanul, meg kigyakorol mindent." Vizsgáljuk meg alaposan ezt a tételt. Kezdjük egy egyszerű alapigazsággal. A gyerekek legtöbb matematikai és tanulási problémáit ma éppen a számítógépek, és egyéb LCD-kijelzők okozta agyműködési deformációk okozzák.Nemcsak, hogy rontják a teljesítményt, hanem komoly függőséget okoznak. Elvégre, ha ahhoz szoktatjuk hozzá a gyerekeket, hogy a nehézségeket elég csak pillanatnyilag enyhíteni, tüneti kezelést biztosítani, akkor arra tanítjuk őket, hogy egy rajtunk kívül álló dolog magától megoldja a problémákat. Veszélyes ilyen technikákat tanítanunk, mert ezáltal problémamegoldásra képtelen felnőtteket nevelünk. Természetesen hangsúlyozom, hogy a számítógép, és az internetes programok rendkívül hasznos dolgokra is használhatóak, csak tudni kell, mekkora felelősséget rakunk élettelen eszközökre! Oktatás terén egyáltalán ne rakjunk felelősséget gépekre, mert túl nagy lehet a veszteség. A gyermeket, és boldogulását nem szabad kockáztatni.


Az emberi gondolkodást, empátiát, és igen, az iróniát is, egy gép képtelen használni, értelmezni. Egy emberi tanárnak ( matematika magántanár, matematikus, magántanár, matek tanár ) milliószor kifinomultabb érzékszervei, érzékei vannak, mint egy programnak. Egy megfelelő emberi hozzáállású és szakmai tudású matematika magántanár, aki nem elnyom, hanem felemel, nem kényszerít, hanem szárnyakat ad, minden programot háttérbe szorít. Olyan matek magántanár, aki ízig-vérig nevelő, valóban, és eredményesen tanít, emellett emberi példát mutat a gyermeknek. Ezt a felelősséget nem ruházhatjuk át valamire, ami nem ember. Gyermeked fejlődése, képességeinek csúcsra járatása a tét. Minden képesség bennük van, nem szabad hagyni, hogy előhívatlanul maradjanak. Az igazán jó tanár ( matematika magántanár, matematikus, magántanár, matek tanár ) érzékenyen reagál a diák minden rezdülésére, a lelki problémáktól kezdve a kudarcélmények okozta félelmekre, és azért van, hogy felszabadítsa azokat. Az igazán jó matek magántanár egészséges, boldog gyermeket nevel! Ezek azok az értékek, amelyeket soha sem tud egy számítógép. Mi, a HerbályAttilaSchool-nál Herbály Attila kutató matematikus, (matematika magántanár ) kutatási eredményeit szigorúan követjük, ezért kizárólag magas emberi értékekkel rendelkező, és példamutató értékű oktatókat választunk, akik Matematikus Úr példamutató, gyermekeket fejlesztő munkáját méltóképpen kiegészítik. A megfelelő oktatók értékesek, ritkák, mint a fehér holló!


// A számítógépes programok egyszer megírtak és ezerszer eladottak. Tömegeknek készülnek. Egy tömegtermék, amiből egy van, vajon képes-e tökéletesen különböző egyéniségű, igényű gyerekek oktatására? Ugye, hogy nem. Ezzel kitűnően lehet keresni az IT szektorban, valamelyest akár segíthetnek is a magolt, vagy hozzávetőlegesen megértett feladatok tekintetében. A gyermekek egészséges lelki és mentális világának segítése és képzése terén azonban mit adhat egy gép? Dél-Koreában - ami az egy főre jutó számítógépek darabszáma terén világelső volt - már évtizedekkel ezelőtt is külön kórházi osztály foglalkozott a "számítógépbeteg"-ekkel. Természetesen az IT szektor dollár milliárdjai és reklámgépezete megállíthatatlanul robog előre. Nem kívánok sem vitatkozni, sem forradalmat csinálni. Mindössze józan emberi gondolkodással belátható mindaz, ami a 21. század elkerülhetetlen problémája ezzel a gyermekek számára veszélyes trenddel kapcsolatban. A pixelmilliárdokra nincs felkészítve az emberi agy más rendszer szerint optimalizált feldolgozórendszere. Ha valóban szereted a gyermekedet, mindenképpen egy emberi tanárt   ( matematika magántanár, matematikus, magántanár, matek tanár ) javaslunk! Ez személyes véleményünk. //