Mit várhatunk a matematika felvételitől?

2018.10.13

Több száz diákot készítettem már fel matek felvételire. Az a tapasztalat, hogy a felvételi feladatok évről évre változnak és nem pozitív irányba. A diákoktól olyan matematikai tudást, képpességet kérnek számon, melyet az általános iskolák nem tudnak vagy nem akarnak megtanítani. Ebből pedig rossz felvételi eredmények születnek.

(A gyereket csalódás éri és elmegy egy életre a kedve a matematikától. Ez pedig leginkább a középsikolai ereményeiben fog majd megjelenni. Egy ideig nem törődik ezzel sem a szülő sem a diák. Viszont az utolsó 1-2 évben, matematika érettségi előtt észlelik a bajt, ekkor viszont már nagyon nehéz javítani, ám nem lehetlen. Rengeteg bukott diákot hoztam már fel legalább négyes szintre.)


Mi a megoldás?

A felvételi feladatok sok gyakorlást igényelnek, melyre gyakran nem képes egy diák egyedül. A szülők el vannak foglalva a munkájukkal így ők sem tudnak gyakran készülni a gyerekkel. Ezért fontos, hogy ha már az iskola nem tudja felkészíteni a diákokat megfelelően a felvételire, keresni egy matek magántanárt, aki segít a tanulónak legalább 90%-os matek felvételit írni.

Ugyanis ez a teszt határozza meg a diék életét. ( Milyen középiskolában tanul majd tovább - milyen baráti kapcsolatok születnek - milyen lesz az érettséig ereménye - milyen egyetemre juthat majd be...)

Ennél fogva érdemes a gyermekünk életébe fektetni, hiszen az Ő élete is hatással van a mi életünkre. És itt nem csak az anyagiakra gondolok. A mentális tisztaság, lelki béke, nyugalom épp oly fontos. Ha a gyermekünk boldog mi is boldogok vagyunk. 


Egy jó matematika magántanár pedig segítség lehet a gyermek tudásának fejlesztésében.

Ha pedig ez meg van, akkor egy igazán eredményes matematika felvételi várható.